Lundby Talo


13.1.2023 talossa on 29 henkilöä

25.1.2013 kirjoitin

Lundby on se ensimmäinen talo, jonka remontin aloitin helmikuussa 2003. Blogijutustelun aloitin vuodatuksessa joulukuussa 2007. Tänne bloggeriin siirryin kokonaan maaliskuussa 2012.


Aluksi talossa oli vain kaksi ylintä kerrosta. Kun ne oli remontoitu ja kalustettu, teimme (ainoa kerta kun puolisoni osallistui nukketalon rakentamiseen!)  kaksi lisäkerrosta talon alle. Talossa oleskelee tänään paljon porukkaa: kaikkiaan 29 henkilöä on tällä hetkellä paikalla. Taitaa olla isot sukujuhlat meneillään?


Neljännen kerroksen vasemmanpuoleisessa sinisessä makuuhuoneessa oleilevat Leevi ja Lempi Luntinen. Heidän lapsiaan ovat talossa juhlissa mukana olevat  Leo, Luukas ja Lyly Luntinen


Neljännen kerroksen olohuoneen sohvaryhmässä istuvat Lilli, Lotta ja Loviisa Luntinen, pianon vieressä seisoo Lari Luntinen. Loviisa on Lauri Luntisen vaimo. Lilli, Lotta ja Lari ovat Laurin ja Loviisan lapsia. Lauri on Leila ja Lasse Luntisen poika.


Leila ja Lasse Luntinen pelaavat shakkia aikansa kuluksi. Lasse on Leevin veli. Leilan ja Lassen lapsia ovat Lauri ja Luukas Luntinen. Siis molemmilla veljeksillä (Leevi ja Lasse) on Luukas-niminen poika!


Keittiössä, talon kolmannessa kerroksessa, istuu pöydän ääressä Liina Luntinen. Hän on Leon ja Lauran tytär. Leo taas on Leevin ja Lempin poika.


Ruokasalissa (kolmas kerros) aterioivat Leo ja Laura Luntinen ja Luukas ja Lotta Luntinen. Leo ja Luukas ovat Leevi ja Lempi Luntisen poikia.


Talon ainoa kylpyhuone / WC on vapaana talon kolmannessa kerroksessa.Miehet ovat Lauri (istuu nojatuolissa) ja Luukas Luntinen (sohvalla). He ovat Leila ja Lasse Luntisen poikia. Seinään nojaileva lapsi on Lasse Luntinen, Luukas (Leevin ja Lempin poika) ja Lotta Luntisen poika. Tämä huone on talon toisessa kerroksessa vasemmanpuoleisin. Lasse-pojalla on Anita Ruokosalon tekemät neulevaatteet yllään. Kolme nuorta seurustelee toisen kerroksen kirjastohuoneessa. Lilja, Lenni ja Lari Luntinen. He ovat Luukas (Leila ja Lasse Luntisen poika) ja Lyyli Luntisen lapsia. Lyyliä ei tänään talossa näy.


 Airi ja Aki Arinen lastensa Annika (ruutuhousut), Asta (punainen tonttupuku), Aulikki (keltainen asu),     Aaro (sinivalkoinen asu) ja Vauva Arisen kanssa ovat juuri muuttaneet Lundby-talon kakkoskerroksen vihertävään huoneeseen. Virkatut vaatteet on tehnyt Kirsti Puhakka, ruutuhousuasun on tehnyt Tuula Jokinen.


Talon pohjakerroksen varastosta löytyy mm lapioita, työkaluja, ompelukone ja viinipulloja.


Sauna pohjakerroksessa on lämmitetty, mutta kukaan ei vielä istu lauteilla.


Saunan viereisessä pesuhuoneessa lepäilevät Lyly ja Linnea Luntinen. Lyly on Leevi ja Lempi Luntisen poika.


Lylyn ja Linnean poika Launo Luntinen on jo paistamassa makkaraa pesuhuoneen vieressä olevan takkahuoneen takassa. Pojasta näkyy hiukan hihaa tuolissa oikealla.


Huh huh, kaikki taisivat saada nimen ja sukujuuret?
Ainoa poissaoleva on siis Lyyli Luntinen, Luukas (Lassen ja Leilan poika) Luntisen puoliso.
Veljeksillä Leevi ja Lasse on kummallakin Luukas-nimiset pojat.
Lassella ja Leilalla on kaksi Lari-nimistä pojanpoikaa.
Aristen nuorimmainen on niin pieni, ettei hänellä ole vielä nimeä! Häntä kutsutaan Vauvaksi.


Leevi ja Lempi Luntinen

Leo ja Laura Luntinen      Luukas ja Lotta Luntinen      Lyly ja Linnea Luntinen
Liina                                  Lasse                            Launo

Lasse ja Leila Luntinen

Lauri ja Loviisa Luntinen      Luukas ja Lyyli Luntinen 
Lilli, Lotta, Lari         Lilja, Lenni, Lari

Aki ja Airi Arinen

Annika, Asta, Aulikki, Aaro, Vauva3.1.2008 kirjoitin vuodatuksen blogissa:

Tässä on yli 20 vuotta vanha Lundby. Tyttäreni leikkivät sillä aikanaan, enkä onneksi ollut sitä hävittänyt.Tein taloon remontin ja rekensin kaksi lisäkerrosta alaspäin.

Isovanhemmat valmistautuvat yöpuulle..Serkukset seurustelevat somastiShakkilauta odottaa pelaajiaSisarukset nauttivat jo aamupalaa..Perhe kokoontuneena yhteiselle illallisellePöytävalaisin on omasta lapsuudestani, ainakin 46 vuotta vanhaKylpyhuoneessa on myös pesukoneNuoret miehet nauttivat kahvia ja konjakkia seurusteluhuoneessaNuoriso valmistautuu koulupäivään kotikirjastossaLastenhuoneessa on paljon lelujaVarastohuoneessa on mm. ompelukone, työpöytä ja viinipullotelinePoika laittaa juuri puita Aito-kiukaaseenPesuhuoneessa on moderni pylväsvalaisin ja kaksi suihkua suihkuverhon takanaTakkahuoneen pöydällä odottaa makkaralenkki paistajaa


2 kommenttia:

Talviomena kirjoitti...

Ihana tuo kukallinen suihkuverho! Mistä se on ostettu tai tehty?

Raija Maula kirjoitti...

Hei Talviomena, kiitos viestistä.

Suihkuverhon tein itse muovipussista, taisi olla minigripin tekstitön puoli. Maalasin kukat verhoon tussilla ja pujotin metallilenkit verhon yläreunaan. Tankona on grillitikku.