Taideväärentäjän ateljee


13.1.2023 Ateljeessa on 5 henkilöäIrrotin 20 lampun valosarjasta "varjostimet". Porasin Taideväärentäjän Ateljeen kattoon yhdeksän reikää ja Päiväkoti-boxin kattoon kolme reikää. Pujotin lamput reikiin, ja tadaa, Ateljeessa ja Päiväkodissa on valot!


Oikein kivasti valaisee koko ateljeen.

Valoa riittää, joten taideväärentäjä Pii Kasso näkee hyvin maalata.


Soile Touran tekemä upea Taneli-nukke on siis Taideväärentäjä Pii Kasson velipuoli ja Miinan ja Mikon isäpuoli. Lihotin Tanelia vähäsen (vanulaput vatsan ja selän puolelle) ja puin hänen päälleen Anita Ruokosalon tekemän neuletakin (alkuperäisen takin päälle, käänsin takin kaulukset neuletakin päälle). Katselin Tanelia läheltä ja vieläkin lähempää ja sitten yhtäkkiä hänen piirteensä selventyivät: hän on ilmiselvä Leif Vaakker. Vaikka esikuvansa olikin melkein kalju ja viiksetön, niin Tanelin piirteissä on kyllä hyvin paljon Leifiä, joten Leif Vaakker olkoon hänen nimensä!

Leifissäkin on jotain taiteellista: hän on elokuvanäyttelijä. Pii Kassolla ja Leif Vaakkerilla on sama äiti (Veera), mutta eri isä! Kaunis Veera oli kahdesti naimisissa: Piin isä oli tuiki tavallinen mies, mutta Leifin isä on hurja Roope....
Ei kommentteja: