Sininen Talo

15.3.2021 Sininen Talo

Kotiseutumuseo muutti parempiin tiloihin ja Sinisen Talon alin kerros on nyt talon väen uusi kaunis
ja tilava olohuone, jossa on valkokultaiset kalusteet. Viereinen pieni huone on leivintupa.9.10.2019 Sinen Talo+VS Basement+Kotiseutumuseo

Talossa on 6 henkilöä: Sisarukset Sirkka, Siru ja Sisko Sinistö ja heidän veljensä Simon (Simo istuu Konditoria Herkussa) tytär Sini Sinistö. Sinin huoneessa ovat myös Vilma ja Vesa Lainela.
VS Basementissä on 2 + 1, rinsessat Lola ja Lila ja Taapero Tahvo

Kotiseutumuseossa on 5 ja 3 Taaperoa


10.1.2013 kirjoitin
Sininen Talo, jossa asustavat Sinistön sisaret.
Sinisessä Talossa on kolme asuinkerrosta, lisäksi on vintti, jonne on kerätty kaikenlaista ylimääräistä tavaraa, ihan kuin oikeissakin taloissa tehdään. Vintistä en nyt ottanut kuvia...


Talon ylimmässä asuinkerroksessa vasemmalla on ylellinen kylpyhuone.
Kylpyhuoneen peilistä ihailee itseään ja uutta kaunista neulepukuaan Sirkka Sinistö. Sirkalla on todella kaunis ja tyylikäs neulehame ja -jakku yllään. Asun on tehnyt Katri Vainio.


Kylpyhuoneen vieressä, kolmannessa kerroksessa keskellä, on nuoren tytön huone.

Tytön nimi on Sini Sinistö. Sinin sängyllä näkyy vaaleanpunainen virkattu mekko. Olen saanut mekon lahjaksi Jaanalta. Sinin isä on Simo Sinistö. Simo on Sirkka, Siru ja Sisko Sinistön ainoa veli. Häntä ei vielä ole esitelty Hurauskadulla.


Sinin huoneen oikealla puolella on rapputasanne.

Tasanteella on nurkkakaappi (piilossa tässä kuvassa, vähän ovia näkyy) ja kirjahylly. Molemmat kaapit ovat täynnä kirjoja, jotka olen tehnyt paksujen lehtien selyksistä. Seinällä näkyy kolme kuvaa, kuvissa ovat kolme lastani. (Ihan oikeita lapsia, ei nukkeja wink )


Toisen kerroksen vasemman puoleinen huone on makuukamari. 
Kamarissa on neiti Siru Sinistö. Sirulla on uusi hieno ruusukuvioinen neulepusero yllään. Puseron on tehnyt Katri Vainio. Jalassaan Sirulla on farkut, jotka tuunasin bratz-nuken housuista.


 Kamarin vieressä oikealla on ruokasali.
Ruokasalin uunin olen tehnyt perunalastupurkista.


Alimmassa kerroksessa vasemmalla on keittiö.

Keittiössä Sisko Sinistö juuri kattaa pöytää. Siskolla on aivan ihastuttava mekko ja bolero yllään. Ne on tehnyt Katri Vainio.


Keittiön vieressä on pieni kamari.
Kamarissa sisarukset Sirkka, Siru ja Sisko Sinistö seurustelevat, lukevat kirjoja, tekevät käsitöitä ja ristisanatehtäviä. Sisarusten veljentytär Sini on kesäisin sisarten seurana ja apuna.30.12.2007 kirjoitin ensimmäisen kirjoituksen vuodatuksen blogissa:

Sininen talo, joka on paremman väen loma-asunto jossain maalla...
Talo on itse koottu, maalattu, tapetoitu ja sisustettu...
 


Kylpyhuone


tytön kamari


tytön kamari


rappukäytävän kirjahylly


makuukamari...


makuukamari...


ruokailuhuone


keittiö


halli


23.1.2008 kirjoitin vuodatuksen blogissa:
Sinisen talon makuuhuonepäärynät ovat astiassa, joka on oikeasti iso syvä nappi...Sängynpeitteen olen tehnyt neulahuovuttamalla, samoin tyynyt, sängyn päädyssä
olevan shaalin on äitini kutonut pienissä kangaspuissa...
Seinällä on taulu, jonka olen ostanut EM:tä, samoin taulun kehykset...

Nuoren tytön huoneTytön huoneessa on levysoitin, levyjä, erilaisia pelejä ja pieni akvaario...

Ulkoseinään kiinnitin huonekaluja sinitarralla...Käytän runsaasti sinitarraa, kun kiinnittelen tauluja, hyllyjä ym...


Ulko-oviseinällä on naulakko (balsaa + koukut) ja pieni hylly, jolla on talon avaimet. Norsu vahtii, ettei ovi aukene liiaksi...
Sinisen talon kylpyhuoneen lattialla on matto, jonka äitini on kutonut pienissä kangaspuissa...


Lattialle on unohtunut vanha Seura-lehti...


3.2.2008 kirjoitin vuodatuksen blogissa:
Sinisen talon ulkoseinät näyttivät kuvissa(kin) niin alastomilta, että niille piti tehdä jotain...Tapetoin makuuhuoneen, kylpyhuoneen ja keittiön ikkunaseinän...Ruokahuoneen ikkunaseinälle laitoin raidallista tapettia verhot ovat servettipaperia...Eteisestä tuli kodikkaampi kun tapetoin ja paneloin seinän ja lattian...Aulan seinä sai pieniraitaista tapettia...Eikös olekin elävämmän näköinen tapiseerattuna?Ylhäältäpäin: kylpyhuone, makuuhuone, keittiö, keittiön seinälle on jäänyt joulukalenteri...1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä sinun juttujasi lukiessahan motivoituu itsekin! :)