sunnuntai 5. elokuuta 2018

Sininen Talo elokuussa 2018

Koko kesä 2018 on ollut yhtä ja samaa kauheaa hellettä! Mitään ei ole jaksanut tehdä: ei leikkiä Hurauskadulla, eikä tehdä mitään minejä, enkä ole jaksanut edes ostaakaan mitään minejä koko kesänä! 
Tällä viikolla on hiukan helle hellittänyt, viimein!
Vietin tänään pari-kolme tuntia selaamalla FB-Nukkekotikirppiksen ja FB-Nukkekotiharrastajien sivuilla ja löytyihän se viimein se minitarmo! Tosin vain kuvaamisen muodossa, mutta hyvä alku tämäkin, vai mitä?
Useasti on mielessäni käynyt, että laitan kaikki tavarat, talot ja asukkaat myyntiin FB-Nukkekotikirppikselle, mutta kun menen Hurauskadun huoneeseen, en millään pysty valitsemaan sieltä, että mistä talosta sen myynnin alkaisin....kaikki ovat kuitenkin niin rakkaita ja "tarpeellisia"...taitaa jäädä vain turhaksi haaveeksi koko myynti. Ehkä sitten, kun on ihan pakko raivata tilaa vääjäämättä lähestyvän muuton tieltä...olemme jo vanhoja, eikä enää ainakaan nuorennuta, niin että se muutto paljon pinempään asuntoon ON jossain vaiheessa edessä. Toivottavasti siihen hetkeen on vielä monenmonta vuotta aikaa! 

 Sinisessä Talossa elo jatkuu niinkuin on jatkunut vuodesta 2005 alkaen!

 Tavaroita tulee lisää aina kun löytyy sopivia/tarpeellisia pikkuesineitä.

 Hurauskadun talkkari EI vaihda tapetteja, eikä muitakaan perusmateriaaleja, vain sisustukset elävät.

 On ihan rentouttavaa vain katsella ja ihmetellä miten Sinisen Talon asukkaiden elämä soljuu lähes muuttumattomana vuodesta toiseen.

 Asukkailla on ollut jo useita asukokonaisuuksia. Ostan nukeille asuja aika usein. Entiset vaatteet pääsevät/joutuvat Hurauskadun Vaateliike Poxiin tai kierrätetään muille nukeille. 

 Ruuat ja kattaus on edelleen samanlainen.

 Valaistu Joulukuusi on ostettu joulukuussa 2017 Pia Niskaselta.

 Oviseinässä on mm Soile Touran tekemiä pikkutauluja. Kello on toimiva Reutter-tuote.

 Toinen papukaijoista on lennähtänyt tiehensä? Verhot ovat servettipaperia.

 Norsu pitää tarvittaessa ovea avoinna.

 Kotiseutumuseossa lisääntyvät tavarat ja asiakkaat ...

 Museon kamarin puolella on paljon porukkaa, joilla ei ole vielä nimiä!

 Mielestäni erityisen ihana kaluste on tämä naulakko vaatepuineen, jotka on tehnyt Mirka Salonen maaliskuussa 2018.

 Koko komeus: Sininen Talo ja alla Kotiseutumuseon tilat.

 Oviseinät avoinna

 Kaikki talossa olevat esineet, kalusteet ja asukkaat ovat rakkaita! Ei niistä pysty luopumaan.

Talossa on 6 henkilöä:

Sisarukset Sirkka, Siru ja Sisko Sinistö ja heidän veljensä Simon (Simo istuu Konditoria Herkussa) tytär Sini Sinistö. Sinin huoneessa ovat myös Vilma ja Vesa Lainela


2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Kerrassaan upea talo ja täynnä elämää. Katsoessa näitä huoneita, tuntuu että siellä joku liikkuu kaiken aikaa ja siksi tavarat vaihtavat paikkaa tämän tästä. Niinhän se on kotonakin. Juuri kun on saanut huushollia järjestykseen, taas olisi järjetelemiselle tarvetta. Mielestäni se on kuin elämisen merkki. Kotia asutaan, se ei ole museo.
En suosittelisi myymistä!

Sirkka Ulkuniemi kirjoitti...

Nukkekodeista tulee meille omistajille todella rakkaita. Ymmärrän kyllä huolesi taloista luopumisesta. Vaikea omista rakkaistaan on luopua, varsinkaan kun ne ovat tuottaneet niin paljon ihania rakentamis-, sisustus- ja katseluhetkiä. On mukavaa, että jaat meille blogissasi kuvia näistä taloistasi.