torstai 21. huhtikuuta 2016

Pikkutalo Lidlistä

Ostin Hanna-Kaisalta marraskuussa 2015 koottavan pikkutalon. "Talo" on aika ohutta pahvia, mutta kyllä se kasassa pysyy. Käytin kiinnitykseen kuumaliimaa ja leikkasin pois "lärpäkkeet", joilla talo kasattiin. 

Tällainen on malli

Ja tällaisen minä siitä tein:
Liimasin tiilikuvioista tapettia pikkuisen talon nurkkiin ja ikkunoiden ja oven pieliin.


 
Ylimmässä kerroksessa on sisäkatto ja takaseinä peilipintaa, siksi se näyttää kokonaan punaiselta kun lattiassa on punainen tekstiilipintainen kontaktimuovi. Ylimpään kerrokseen ajattelin sisustaa kylppärin.

 Löysin varastoistani muutamia koottavia 1:24 huonekaluja.  Tapetoin talon kaikki seinät samanlaisella tapetilla. Olisi ehkä ollut helpompi tapetoida seinät ennen talon kasaan liimaamista?

 Kiinnitin tapetit puikkoliimalla, niin eivät pahvit kastuneet ja vääntyilleet.

 Talon edessä seisoo 1:12 nukke. 
Mistä mahtaisi löytyä nukkeja 1:24?2 kommenttia:

Katajamäki Lea kirjoitti...

Söpö talo:). Minkä syvyisiä nuo sinun pääkuvassa olevat nukkekodit ovat? Oma nukkekoti lojuu vielä lattialla keräämässä pölyä ja haluaisin sen nostaa pöydälle. Ongelmaksi on tullut löytää tarpeeksi syvä lipasto.

Raija Maula kirjoitti...

Hei Lea ja kiitos viestistä.
Vasemmanpuoleinen punainen talo on Iso Talo ja sen syvyys on 35 cm. Iso Talo on Muuramen lipastojen päällä. Lipasto on 50cm syvyinen. Muille taloille olen teettänyt puusepällä pyörälliset kaapit tai laatikostot, jotka ovat 40cm syviä. Periwinklen Kartano on Lundia-hyllyn päällä. Lundia-hyllykin on 40cm syvä.
Lundby-talo on 26cm syvä ja Lundby on siis puusepän tekemän kaapin päällä. Kaappi on 40cm syvä.
Vaaleanpunainen Kauppatalo 36cm, Sininen Talo myös 36cm ja molemmat talot ovat puusepän tekemien 40cm syvien kaapin/laatikoston päällä.