keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Jotain uutta tekeillä?

Hurauskadun tilanpuutteen vuoksi pitää aina tarkkaan miettiä mitä taloja tai toimintoja siellä ehkä vielä tarvitaan. Viime viikonloppuna kävi ilmi, ettei Hurauskadulla ole yhtään pelkästään ikäihmisille tarkoitettua taloa tai kotia. Siis sellaista vanhainkotia, vanhustentaloa, palvelutaloa, vaivaistaloa, kunnalliskotia, vaivaishuonetta, vaivaistupaa, köyhäintaloa... 

Wikipediasta viisaita sanoja:
Vanhainkoti on palvelulaitos, joka tarjoaa hoitopalveluita sellaisille vanhuksille, jotka eivät selviydy kotona tai palvelutalossa. Vanhainkodin toiminta on laitoshoitoa, vaikka toiminnan tavoitteena onkin luoda mahdollisimman "kodinomaiset" olosuhteet. Asunnot ovat yhden tai kahden hengen huoneistoja, joiden lisäksi vanhainkotiin kuuluu yhteisiä tiloja kuten ruokailu- ja oleskelutiloja ja sauna. Vanhainkodin asukkaat voivat tuoda asuntoihinsa kotoaan omat huonekalunsa ja muut henkilökohtaiset tavaransa.

Hurauskadulle on nyt rakenteilla koti, joka on tarkoitettu ikäihmisille. Tai oikeastaan näkyviin tulee vain yksi huone, joka on vanhusten yhteinen olohuone. Tämän olohuoneen yritän kalustaa siten, kuin toivoisin oman vanhuuden asuntoni olohuoneen joskus olevan kalustettu. Se on siis Unelmien Tupa.

Gepettosta tuli tänään muutama kaluste Unelmien Tupaan. Tuvan teko alkoi tuttuun tapaan Bilteman sytyketikkujen liimauksella. Laatikon ulkopuolelle ei tule mitään pinnoitusta. 

Toinen päätyseinä on tässä painon alla kuivumassa. 
Seuraavaksi tulevat tapetointi- ja maalaushommat...
Vanhuksiakaan ei vielä ole olemassa...Ei kommentteja: