lauantai 1. marraskuuta 2014

Toinen vastaus haasteeseen

Kaksosten kotitalosta löysin haasteen ja tässä tulee toinen vastaukseni haasteeseen.

Periwinklen Kartano -talopaketti on ostettu netti - Lelukauppa Riimikosta Porvoosta vuonna 2007.

Valkoinen osa on alkuperäistä talopakettia. Lisäsin Kartanon alle tammikuussa 2012 uuden alakerran, jonka tilasin puusepältä syys- lokakuussa 2011

Periwinklen Kartano avattuna. Kaikki neljä kerrosta ja oviseinät näkyvissä. Alin kerros on kellarikerros, joka on suurimmaksi osaksi "maan alla". Tarkoitukseni on tehdä kellarin ulkoseiniin feikki-ikkunat ja feikkiovi.Oviseinällä, ylhäällä vasemmalla, on isännän ja emännän makuukamarin ikkunaerkkeri. Yläoikealla on Pehrin ja Synnoven huoneen erkkeri. Alavasemmalla on olohuoneen erkkeri ja alaoikealla on eteinen. Eteisessä, tuolin päällä, on työkalupakki ja työkalut, jotka on tehnyt Tanja Kekki.Oviseinällä ylinnä on Fransiinan ja Soilen huoneen erkkeri ja keskellä kartanon keittiön erkkeri. Alinna näkyvä tiiliseinän  pala kuuluu varastoon.


Ylimmässä kerroksessa ovat kylpyhuone, Kotiapulainen Maire Öömannin huone ja tilanhoitaja Väinö Metsälän huone. Väinö istuu nojatuolissa ja pastori Johannes Harraskallio istuu sängyllä.Fransiina keinuttelee joutsenkeinussa ja Soile-vaavi kiikuttelee kehdossa. Soile Toura on tehnyt sekä vaavin että kehdon.Synnove ja Pehr asustavat aivan Fransiinan ja Soilen huoneen vieressä.Frans-isäntä on isännän ja Lyydia-emännän makuukamarissa.


Kartanon hyvinvarusteltu keittiö.Olohuoneessa Lyydia-emäntä istuu nojatuolissa ja Laina Harraskallio nojailee takkaan.


Kellarikerroksessa ovat varasto, takkahuone ja sauna.


Tein viime viikolla varaston oikealle seinälle uuden hyllyn, koska tavaraa on niin paljon ja entiset hyllyt eivät pysyneet seinällä, vaan jatkuvasti irtoilivat ja tiputtivat tavaroita ympäriinsä.


Takkahuoneessa ei ole muutoksia, eikä uusia tavaroitakaan.


Saunassa on uusia upeita puisia tavaroita, jotka on tehnyt Raisa Kekki. Lauteilla on pari puista ämpäriä ja pikkusaavia, lattialla puinen pyykkisoikko ja pyykkilauta, edessä puinen jakkara ja mankelointilauta ja -puu.


Oikealla varaston uusi hylly, jonka tein Bilteman sytyketikuista. Lattialla, sinisessä työkalupakissa on sähkötyökaluja, jotka on tehnyt Helena Lastumäki. Lattialla ja puulaatikon päällä on Tanja Kekin tekemät puiset saavi ja ämpäri, joissa on omenoita.

Varastossa on jo melko kattava valikoima tuotteita, joita kartanon väki tarvitsee vuoden aikana. Lihat ja makkarat vielä kyllä puuttuvat.


Periwinklessä asustavat seuraavat henkilöt:
Isäntä Frans Henrikinpoika Periwinkle
Emäntä Lyydia Periwinkle os Mutanen
Ainoa perijä Pehr Fransinpoika Periwinkle
Entinen Sisäkkö, Pehrin vaimo Synnove Periwinkle os. Jakobsson
Synnoven (ja Fransin) tytär Fransiina Pernilla Jakobsson
Synnoven ja Pehrin tytär Soile Periwinkle
Tilanhoitaja Väinö Metsälä
Pastori Johannes Harraskallio
Pastorska Laina Harraskallio
Kotiapulainen Maire Öömann4 kommenttia:

Alexandra kirjoitti...

Niin kerrassaan ihana talo ja kaikki sen huoneet!! Oi oi... ja mielenkiintoiset henkilöt asukkaina :)

Unknown kirjoitti...

Voi juku miten tää on kyllä kerrassaan hieno!

Paivinblogi kirjoitti...

Onpa mahtava talo ja paljon katsottavaa.

Sirkka Ulkuniemi kirjoitti...

Tämä Periwinkle on ihana! Olet täyttänyt sen kauniilla tavaroilla ja siinä on paljon katseltavaa. Keittiön erkkeri kukkineen ja tarjoiluineen on minun suosikkini. Olen ihaillut sitä Nukkekoti-lehdestäkin useita kertoja.