torstai 10. lokakuuta 2013

Viinikellari

Sain ajatuksen tehdä viinikellarin mininä, kun kävimme lomareissulla katsomassa Saksan romanttisia jokilaaksoja Moselin rannoilla. Kävimme maistelemassa viinejä kahdella eri viinitilalla. Molemmat viinikellarit olivat pimeässä tummaseinäisessä viileässä kellarissa. Melkein heti viinitynnyreiden vieressä oli herkuilla katettu pöytä, jonka ääressä maistelimme tilan viinejä. Toteutin viinikellarin pahvilaatikkoon, jossa tuli tilaamiani tavaroita DHEsta Englannista. Tilasin sieltä mm. viinitynnyrit, jotka maalasin ja koristelin vuosiluvuilla.


Kellarin seininä on mappipahvia, jonka päälle liimasin netistä löytämäni kuvat. Jatkettava pöytä ja neljä tuolia löytyivät kun järjestelin tavaroita Lundia-hyllyyn. Sivupöytä tuli tynnyreiden kanssa DHEsta.


Takaseinässä on paaaljon tynnyreitä, ihan niin kuin niissä oikeissakin viinikellareissa oli...Bertha ja Bernhard Müller ovat tulleet sovittelemaan pöytää, tuoleja ja muita kalusteita viinikellariin. Oikealla näkyy Reutter-tuote, jonka ostin Rüdesheimista Saksasta. Seinälautasessa on tekstinä Rüdesheim Drosselgasse. Drosselgasse on kuuluisa kauppakatu Rüdesheimissa, ja sen kadun varrella olevasta liikkeestä ostin tämän Reutterin. (Lisäsin 11.10.2013).


Oikeanpuoleinen seinä on päällystetty pulloilla...ihan niin kuin...


Vasemmanpuoleinen seinä taas esittää sitä tilaa, jossa nautiskelimme ja maistelimme viinitilan viinejä...


Katto ja lattia ovat (lähes)mustaa tapettia. Päällystin myös pahvilaatikon reunat mustalla tapetilla....


Molemmilla viinitiloilla, joilla vierailimme, oli todella isot kynttiläkruunut viinikellarien katossa! Ja niitä oli monta, koska varsinkin sen toisen tilan kellari oli todella iso...Kruunu löytyi varastoistani.


Bertha ja Bernhard Müller pyyhkivät pöytää ja pulloja, jotta voivat kattaa vieraille pöydän viininmaistelua varten.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Hieno lopputulos ja niin tunnelmallinen viinikellari

Helena kirjoitti...

Upea! Ihan on oikean näköinenkin :)