lauantai 12. lokakuuta 2013

Turistijoukko Hurauskadulla

Wau! Hurauskatu on saavuttanut todellisen suosion matkailijoiden keskuudessa! Viinikellarin paikat varmaan täyttyvät monena iltana, kun tämä valtava joukko etsii viihdykettä, syötävää ja juotavaa. Hotelli Maulanlinnan kapasiteetti ei kyllä riitä millään, ovathan nyt jo kaikki huoneet varattuja.


Saksan-matkamme jälkeen muistin, että meillä on säilytetty kaikki matkamuistonuket, joita olemme saaneet ulkomailla käyneiltä sukulaisilta. Vanhimmat nuket ovat vuodelta 1975. Matkailevia nukkeja on yhteensä 62 kappaletta!


Monella nukella on avautuvat ja sulkeutuvat silmät.


Vaatetukset ovat suorastaan upeita. Jokaisen maan edustaja kantaa kansallisvaatettaan ryhdikkäästi ja kauniisti. Kaikki nuket ovat siistejä ja ehjiä, poikkeuksena muutama lapsi-nukke, joiden jalkojen kumilenkit ovat hapertuneet rikki niin, että jalat eivät pysy paikoillaan. Nukeilla ei ole leikitty kotileikkejä, koska ne olivat koristeita.


Nukkeja, siis matkailijoita on joka puolelta maailmaa...


Thaimaa, Itävalta, Intia, Israel, Ceylon, Ruotsi, Tanska, Unkari, Norja, Kreeta, Sisilia, Eesti, Venäjä, Kreikka, Italia, Ranska, Turkki, Saksa ja Suomen Lappi...ainakin nämä paikat tunnistin .


Olen aikoinaan laittanut pienet, nuken alkuperää selventävät paperilaput nukkien hameen helmoihin.


Suurin osa nukeista on aivan oikean kokoisia 1:12 maailmaan, nämä neljä muiden muassa ovat hiukan suurempia... heidän vaatteensa ovat todella upeat. Kauniit pitsit ja kimaltelevat paljetit...


No, tämä turistijoukko oli koolla vain kuvauksen ajan. Laitoin heidät takaisin bussiin laatikkoonsa jatkamaan matkaansa odottamaan seuraavaa vierailua jossain kaukana kotoaan.
1 kommentti:

Helena kirjoitti...

Siinä on nukke jos toinenkin nähnyt maailmaa ja varmasti riittää hotellilla kerrottavaa :)