tiistai 23. huhtikuuta 2013

Maire tuli taloon

Koska Synnove ja Pehr menivät naimisiin ja saivat yhteisen lapsen; Soilen, päätettiin Periwinklen Kartanoon etsiä uusi kodin hengetär, joka hoitaisi talouden ja auttaisi lasten hoidossa. Laajan etsinnän tuloksena Kartanoon palkattiin Maire Öömann


Fransin jouduttua antamaan periksi Synnoven ja Pehrin avioliittoaikeille, päätti Frans viimein parantaa oman elämänsä laatua. Frans lopetti kaikki uhkapelit, joilla oli melkein kokonaan tuhonnut omaisuutensa.Tämä parannus sattui sopivaan saumaan: Mairelle järjestyi näin viihtyisä huone Kartanon ylimmästä kerroksesta Väinö Metsälän naapurina. Entisestä pelihuoneesta kannettiin kaikki pelivehkeet pois, vaihdettiin vihreä kokolattiamatto vaaleaan ja biljardipöydän tilalle tuotiin muhkea sänky.


Nämä vuodevaatteet olivat aiemmnin Pehrin huoneen mustassa metallisängyssä. Tein muutoksia myös Pehrin huoneessa ja niinpä nämä kauniit Päivi Marianne Heikkisen tekemät tekstiilit päätyivät Mairen huoneeseen.Mairen vaatteet ovat matka-arkussa, jonka ostin FB-kirppiksen Marja-Liisa Rannalta. Sinisen nojatuolin olen tehnyt pahvista ja nahasta vuosia sitten.


Sivuseinillä on Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettulan tekemät taulut: vasemmalla "Varikset aidalla" ja oikealla "Iltalento". Maton on tehnyt Terttu-äitini pienoiskangaspuilla. Yöpöydällä on Sinikka Matkalan tekemä narsissiasetelma ajan patinoimassa ruukussa. Ostin kukan FB-kirppikseltä.


Maire on topakka ja tarmokas nainen. Hän huolehtii ulkonäöstään, ja pitää joka yö papiljotit päässä, jotta tukka pysyy siistinä ja kiharaisena. Maire-nuken ostin DHE-kaupasta. 
2 kommenttia:

Maisa kirjoitti...

olen nyt lukenut useamman jakson tarinoitasi :) tosi paljon mielenkiintoista elämää sinulla on nukkekodeissasi! Ja mukava nähdä että tavarat löytävät juuri sopivan paikkansa.

Hanna-Kaisa, Vinkeli-Shop kirjoitti...

voi ihanan näköistä! ja upeaa oli yht'äkkiä arvaamatta bongata encaustic minivahamaalaukseni Mairen huoneen seiniltä :)