maanantai 28. tammikuuta 2013

Päiväkoti boxi

Lokakuussa 2012 ostin FB-nukkekotikirppikseltä viisi jalatonta posliininukkea. Tuunasin nukeille jalat ja vaihdoin heille uudet vaatteet. Silloin jo suunnittelin, että lapsoset ovat päiväkotilapsia. Jorma Havialta ostamani leivinuuni sopi tähän tupamaiseen päiväkotihuoneeseen mielestäni oikein hyvin. Valoa leivinuuniin ei kyllä pysty kytkemään, koska uuni on aivan boxin takaosassa, ja edessä on tavaraa. Ehkä pitäisi puhkaista reikä kytkimen kohdalle? Harkitaan...


Liimasin sytyketikkuja boxin suuaukkoon, jotta se pysyy oikeassa mallissaan. Jiiriin leikkaus sujui hienosti jiirileikkureilla. Kerrossängyn tein sytyketikuista ja pahvista. Sänkypeittoina on lahjaksi saatuja tilkkupeittoja. Kirjahyllynä on Dolores-kaupasta ostettu MQM Kirjakaruselli.


Anita Ruokosalo on tehnyt Teija-tyttösen neuleasun. Kaappikellon kuvan löysin huutonetistä. Joku kauppasi Lundbyn kaappikelloa, joka oli jo ostettu pois, mutta kuva jäänyt bittitaivaalle. Tulostin kuvan paksulle paperille, leikkasin ja liimasin styroxlevyn päälle. Ennen liimausta maalasin styroxin siniseksi.


Yhdestä tyttö-nukesta tulikin poika! Hän on Lassi. Käspaikka on seinällä ilman hyllyä.


Virkatut mekot ja lakin on tehnyt Kirsti Puhakka. Lasten nimet vasemmalta: Aadalla on valkoinen mekko, Lassilla on sininen farkkuasu, Teijalla on punainen neulejakku, vihreä neulehaalari ja punaraitainen myssy, Annikan mekon rinnuksessa on punainen ruusu, Astan hatussa on iso rusetti. Lasten edessä lattialla on Maija-nukke, jonka mekon ja myssyn on tehnyt Anita Ruokosalo. Kiiltokuviakin heillä on leikeissä.


Hyllyssä on Jatta Toropaisen tekemiä herkkuja: iso pino lettuja ja hilloa, pitko sekä makkara-vihanneslautanen.


Ruusukorin on tehnyt Soile Toura. Kirjavat nallet löysin kirjakaupasta.


Hellalla on lettupannu ja lettutaikina-astia (Jatta Toropaiselta)


Etsin netistä kuvia tuvasta ja niissä monissa oli tuvan seinät hirrestä tai paneelista ja uuni oli valkoinen, joten jätin päiväkodin seinät, katon ja lattian ilman maalia tai lakkaa.


Terttu-äitini on kutonut raidallisen maton pienissä kangaspuissa.


Teenkeittimen laatikko on päältä päin käsittelemätön.

1 kommentti:

Eemaiva kirjoitti...

Oi tulipa tästä suloinen! Ihanat lapsoset <3