tiistai 6. marraskuuta 2012

Satumaan vaiheita

Satumaahan eksyin kerran...
Ostin FB:n nukkekotikirppikseltä Marialta Greenleafin pikkutalojen kyläpaketin. Talot ovat mittakaavassa 1:48 ja niitä on kuusi kappaletta. Kokosin kaikki talot ja maalasin jokaisen erilaiseksi. Sisäpuoli kaikissa taloissa on valkoinen. Koristelin vielä kimalleliimalla ja pienillä "timanteilla".  


Kylän pohja on paksua pahvia, jonka päälle liimasin senttimetrin vahvuisen makuualustan. Kylän pohjan koko on 40cm x 64cm. Sitten sovitin talot maisemaan ja piirsin niiden ääriviivat alustaan.


Seuraavaksi kiinnitin led-valosarjan alustaan. Leikkasin mattopuukolla viillot, joihin sulloin johdot pois näkyvistä. Seuraavaksi porasin talojen lattioihin reijät valoja varten. Ihme kyllä kaikki tähtäykset ja mittaukset osuivat ihan oikeisiin kohtiin. Valot toimivat pattereilla.


Talot kohdillaan...


Valot palavat ja loistavat hienosti, eikö?


Seuraavaksi maalasin pohjalevyn valkoisella Helmi-kalustemaalilla. Harmillista, että olin piirtänyt ne talojen ääriviivat punaisella spriiliukoisella tussilla! Ääriviivat tulivat näkyviin valkoisen maalin läpi...miksen älynnyt käyttää valkoista tussia? No ehkäpä tästäkin vielä selvitään ja saan viivat jollakin konstilla näkymättömiin.
1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Siis kerrassaan aivan mahtava koknaisuus ja nuo valot ovat vielä piste iiin päälle, Wau :O)